Főoldal » Blog » Esettanulmányok » Számlák manuális betöltése fárasztó adatrögzítés helyett

Számlák manuális betöltése fárasztó adatrögzítés helyett

XYZ könyvelőiroda egyik ügyfele több száz számlát állít ki havonta a számlázz.hu internetes számlázófelület segítségével. A számlákat eddig kézzel kellett rögzíteni a könyvelőiroda programjában. Ez a fáradságos munka akár két napig is eltarthatott, ezért felmerült az igény egy jobb megoldásra.

A Távügyvitel Kft. Online Könyvelési Rendszerében lehetőség van a számlázz.hu-ban kiállított számlák manuális betöltésére is (Az automatikus összekapcsolásról itt olvashat).

A következő egyszerű lépéseket kell a könyvelőirodának elvégezni:

1. A számlázz.hu felületén belép a Listák -> Főkönyvi adatexport menübe; beírja a szűkítő dátumokat (vagy számlaszámokat) és kiválasztja a Távügyvitel – Ledger főkönyvi rendszert.2. A felajánlott .csv állományt lementi a számítógépére.

Belép az Online Könyvelési Rendszerbe és a Karbantartás->Adatok betöltése->Vevőszámlák betöltése oldalon kiválasztja a lementett .csv állományt.A rendszer megjeleníti a betöltendő számlák adatait. Ha bizonyos tételeket nem akar betölteni, kiszedheti a pipát a tétel elejéről. Betöltés előtt be kell még állítani a megfelelő főkönyvi számlákat, devizát és felhasználónevet.3. A Vevőszámlák betöltése gomb megnyomására a program tételenként kiírja a betöltés részleteit és betölti a számlákat. A betöltött számlák automatikusan könyvelésre kerülnek; igény esetén utólag módosíthatóak.

A könyvelőiroda nagyon elégedett: a korábban napokig tartó munkát sikerült 10 perc alatt elvégezni.